main image

Het koor

Kamerkoor Convivium bestaat uit circa 24 (relatief) jonge mensen die onder leiding van dirigent Joost Schouten klassieke muziek zingen.

Ontstaan vanuit een zangworkshop in 1997, werd het koor opgericht door leden van de Amsterdamse studentenvereniging Particolarte en droeg het meer dan tien jaar lang de naam Particolartekoor. In 2009 zijn we zelfstandig verder gegaan als Kamerkoor Convivium. We hebben inmiddels een breed repertoire opgebouwd van klassieke muziek uit de 15e tot en met de 20e eeuw, van componisten als Monteverdi, Bach, Mozart, Brahms, Messiaen en Andriessen.

Het koor oefent op de donderdagavond in het centrum van Amsterdam. We studeren dan nieuwe stukken in en werken met bekend repertoire aan de koorklank. Twee keer per jaar gaan we op repetitieweekend naar een mooie plek in Nederland en soms daarbuiten. We repeteren dan in een nabijgelegen kerk en kunnen zo met extra tijd en concentratie werken aan het programma voor een aankomend concert. Als dank voor het gebruik maken van de oefenruimte leveren we graag een muzikale bijdrage aan de kerkdienst of geven we een miniconcert.

Kamerkoor Convivium treedt regelmatig op. We organiseren onze concerten meestal in of rond Amsterdam. Soms treden we ook in het buitenland op. Zo hebben we concerten gegeven in Duitsland, Frankrijk en Spanje. Ook zijn we graag te gast om een bijzondere gelegenheid van muziek te voorzien. Daarnaast verrassen we af en toe toevallige voorbijgangers in Amsterdam met een spontaan optreden in de buitenlucht.

Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door een Subsidie Amateurkunst van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.